Cautati o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Examinati lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii de interes despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Aiud

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Aiud.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Aiud potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Aiud convenabile va poate ajuta sa salvati o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, paritatea de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Prin urmare, este folositor sa luati in considerare restul factorilor care va permit sa alegeti unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente deosebiri dintre astfel de sedii este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se datoreaza locatiei lor, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita concurentei.

Bineinteles, in situatia in care cea mai apropiată locatie la care se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea clientilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care o singura unitate beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare din ele sa caute o alta cale de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

De ce? Acest situatie se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si creasca depozitele cumparand unele monede, si mai mult, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, la fel ca la multi furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In realitate, o casa de schimb valutar Aiud se va orienta pe o paritate anume pe baza planului de afaceri sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile oferite

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, totodata, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Optati pentru a tranzactiona monedele folosind un card bancar sau detineti banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai simplu sa stocheze aceeasi valoare in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

In plus, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor afisa rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, alegerea unui birou de schimb valutar Aiud trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?