Cautati o casa de schimb valutar in localitatea d-voastra? Cititi lista de mai jos, am adunat informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Aiud

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Aiud.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Aiud potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Aiud convenabile va poate sustine sa salvati o suma mare de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, cursul de schimb nu este singurul aspect care distinge doua case de amanet diferite. Prin urmare, este util sa va informati despre ceilalti parametri care va permit sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este locatia lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest lucru se datoreaza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, daca urmatoarea unitate in care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea clientilor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, daca o singura unitate are un acord exclusiv pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Pe de alta parte, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare din ele sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

De ce? Acest situatie se intampla partial datorita sumelor tranzactionate in fiecare valuta. In situatia in care diferenta de pret pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile cumparand unele valute, iar pe de alta parte, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, la fel ca la multi furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe valute mai putin tranzactionate. In realitate, o casa de schimb valutar Aiud se va orienta pe o anumita moneda datorita planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu operatori de turism sau companii care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

In sfarsit, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate fi, totodata, un mod de a face diferenta care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu un card de credit sau ati pregatit suma necesara in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Aiud trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?