Va intereseaza o casa de schimb valutar in localitatea d-voastra? Consultati lista urmatoare, aici veti gasi informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Alba Iulia

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Primaverii nr. 1, Alba Iulia

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Gheorghe Sincai nr.4, (in incinta Dedeman) Alba Iulia

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Alba Iulia potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Alba Iulia adecvate va poate asista sa salvati o suma mare de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, cursul de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua case de amanet diferite. Asadar, este util sa luati in considerare toti ceilalti factori care va permit sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se intampla din cauza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, atunci cand cea mai apropiată locatie la care se poate face schimb valutar se afla la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea persoanelor de a tranzactiona valuta la alta casa. De asemenea, daca doar o firma are un acord exclusiv pentru a tranzactiona valuta intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, e posibil ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare birou sa gaseasca o alta cale de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Care este motivul? Acest situatie se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele cumparand unele valute, si mai mult, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In general, o casa de schimb valutar Alba Iulia se va specializa pe o paritate anume datorita modului de lucru sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau afaceri care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In sfarsit, in aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate fi, in acelasi timp, un mod de a face diferenta care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau detineti suma necesara in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in timp ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai eficient sa depoziteze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu scump, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Alba Iulia o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?