Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Examinati lista urmatoare, am adunat informatii de interes despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Arad

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Blvd. Revolutiei nr. 24, Arad

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Calea Iuliu Maniu nr. 1-3, Arad

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Andrei Saguna nr. 2, Arad

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Arad potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Arad adecvate va poate sustine sa salvati o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, rata de schimb nu este singurul element care distinge doua case de amanet diferite. Asadar, este necesar sa cunoasteti restul factorilor care va dau ocazia sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest lucru se datoreaza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita altor firme din domeniu.

Desigur, atunci cand urmatorul birou unde se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea clientilor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, in situatia in care o singura unitate are un acord exclusiv pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, e posibil ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa caute un alt mod de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Care este motivul? Acest lucru se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile cumparand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, la fel ca la multi furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In general, o casa de schimb valutar Arad se va specializa pe o anumita moneda pe baza strategiei comerciale sau din cauza intelegerilor cu firme de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Deoarece volumul este diferit, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii poate fi, de asemenea, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In acelasi timp, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor practica rate un pic mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, selectionarea unui birou de schimb valutar Arad trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?