Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Consultati lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii utile despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Arad

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Blvd. Revolutiei nr. 24, Arad

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Calea Iuliu Maniu nr. 1-3, Arad

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Str. Andrei Saguna nr. 2, Arad

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Arad potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Arad adecvate va poate sustine sa puneti deoparte o suma importanta de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, cursul de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua case de amanet diferite. Prin urmare, este folositor sa luati in considerare ceilalti parametri care va ofera oportunitatea sa alegeti acel exchange office care vi se potriveste cel mai bine.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se intampla din cauza pozitionarii acestora, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si datorita altor firme din domeniu.

Bineinteles, in situatia in care urmatorul birou unde se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a oamenilor de a tranzactiona valuta la alta casa. De asemenea, atunci cand un singur birou beneficiaza de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Cu toate acestea, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare din ele sa caute o alta modalitate de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. In situatia in care diferenta de pret pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele procurand unele valute, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Arad se va orienta pe o paritate anume pe baza planului de afaceri sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Avand in vedere ca volumul difera, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate fi, totodata, un factor de diferentiere care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau aveti deja suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este posibila in unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai usor sa pastreze aceeasi suma in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, optarea pentru un birou de schimb valutar Arad trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?