Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul Dvs (inclusiv una non stop)? Cititi lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Baia Mare

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Blvd. Decebal, nr. 2, Baia Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Blvd. Traian nr. 31, Baia Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Dragos Voda nr. 1, Baia Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).
Cum alegeti o casa de schimb valutar Baia Mare potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Baia Mare adecvate va poate asista sa salvati o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Prin urmare, este folositor sa luati in considerare ceilalti parametri care va permit sa alegeti unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se datoreaza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Intr-adevar, in situatia in care urmatoarea unitate in care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea persoanelor de a tranzactiona valuta la alta casa. Totodata, in situatia in care o singura unitate are un acord exclusiv pentru a tranzactiona valuta intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, sunt sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa caute un alt mod de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest lucru se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Atunci cand paritatea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele cumparand unele monede, si mai mult, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul multor furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. De fapt, o casa de schimb valutar Baia Mare se va axa pe o valuta anume pe baza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

In sfarsit, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile disponibile

Nevoia de servicii se poate dovedi, totodata, o deosebire in ceea ce priveste diferentele prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau detineti suma necesara in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa primiti banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in timp ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa depoziteze aceeasi suma in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

Mai mult, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. De asemenea, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor afisa rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, selectionarea unui birou de schimb valutar Baia Mare trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?