Cautati o casa de schimb valutar in orasul d-voastra (inclusiv una non stop)? Consultati lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Baia Mare

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Blvd. Decebal, nr. 2, Baia Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Blvd. Traian nr. 31, Baia Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Dragos Voda nr. 1, Baia Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).
Cum alegeti o casa de schimb valutar Baia Mare potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Baia Mare potrivite va poate asista sa salvati o suma considerabila. Contrar a ceea ce cred multi oameni, rata de schimb nu este singurul aspect care distinge doua case de amanet diferite. Prin urmare, este folositor sa luati in considerare restul factorilor care va dau ocazia sa alegeti cea mai buna unitate pentru dvs.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente deosebiri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se intampla din cauza locului in care se situeaza, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Bineinteles, daca cea mai apropiată locatie la care se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea clientilor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, in situatia in care un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, e posibil ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa gaseasca un alt mod de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Care este motivul? Acest fapt se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Atunci cand paritatea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele cumparand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. De fapt, o casa de schimb valutar Baia Mare se va orienta pe o anumita moneda pe baza strategiei comerciale sau din cauza acordurilor cu firme de turism sau agentii specifice care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

In sfarsit, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile disponibile

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, in acelasi timp, un mod de a face diferenta prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi cantitate in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai facil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor afisa rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, selectionarea unui birou de schimb valutar Baia Mare trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?