Va intereseaza o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Examinati lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii utile despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Bistrita

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Mihai Eminescu nr.2, Bistrita

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Bistrita potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Bistrita convenabile va poate sustine sa economisiti o suma considerabila. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua case de amanet diferite. Asadar, este folositor sa cunoasteti ceilalti parametri care va dau ocazia sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se datoreaza locului in care se situeaza, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Intr-adevar, in situatia in care urmatorul birou unde se poate face schimb valutar se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a persoanelor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, in situatia in care un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Pe de alta parte, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, exista sanse ca tarifele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare birou sa caute o alta modalitate de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Din ce motiv se intampla asta? Acest situatie se intampla partial datorita sumelor tranzactionate in fiecare valuta. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, acest lucru nu se intampla, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze rezervele procurand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. De fapt, o casa de schimb valutar Bistrita se va specializa pe o valuta anume din cauza planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu operatori de turism sau afaceri care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Deoarece volumul este diferit, si preturile practicate se vor modifica.

In sfarsit, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, de asemenea, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa primiti banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai eficient sa pastreze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai accesibil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu scump, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor expune rate putin mai crescute decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Pe scurt, optarea pentru un birou de schimb valutar Bistrita trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?