Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Examinati lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Borsa

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. 22 Decembrie 1989 nr. 1/b, Borsa

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Borsa potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Borsa convenabile va poate ajuta sa puneti deoparte o suma mare de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Prin urmare, este necesar sa luati in considerare restul factorilor care va permit sa selectati unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente deosebiri dintre diferite birouri este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest lucru se intampla din cauza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza competitorilor.

Bineinteles, daca urmatoarea unitate la care se poate face schimb valutar se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea persoanelor de a-si schimba banii in alta parte. Totodata, atunci cand o singura unitate beneficiaza de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare birou sa caute un alt mod de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se intampla partial datorita sumelor tranzactionate in fiecare valuta. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si creasca stocurile achizitionand unele valute, iar pe de alta parte, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul altor distribuitori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. De fapt, o casa de schimb valutar Borsa se va axa pe o anumita moneda datorita modului de lucru sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau afaceri care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate fi, in acelasi timp, un factor de diferentiere care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit suma necesara in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai simplu sa pastreze aceeasi suma in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului posibilitatea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Borsa trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?