Cautati o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Consultati lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Botosani

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Gravor Marculescu nr. 10, bl. D7 et. P, Botosani

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Arhimandrit Marchian nr. 1, Botosani

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Botosani potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Botosani adecvate va poate sustine sa puneti deoparte o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. De aceea, este util sa luati in considerare restul factorilor care va permit sa selectati cea mai potrivita unitate de exchange office.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest lucru se datoreaza locatiei lor, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza concurentei.

Desigur, atunci cand urmatoarea unitate unde se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea oamenilor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, daca un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, e posibil ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa caute un alt mod de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

De ce? Acest situatie se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din pacate, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele achizitionand valutele care lipsesc, si de asemenea, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul multor furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Botosani se va specializa pe o paritate anume datorita planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Avand in vedere ca volumul difera, la fel va fi si pretul aplicat.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Cererea de servicii poate ajunge sa fie, totodata, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele folosind un card bancar sau detineti contravaloarea valutelor in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa stocheze aceeasi suma in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, selectionarea unui birou de schimb valutar Botosani trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?