Cautati o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Consultati lista urmatoare, am adunat informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Brasov

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Nicolae Balcescu nr. 62, Brasov

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Michael Weiss nr. 18, Brasov

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Kronwell Building, Brasov

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Brasov potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Brasov potrivite va poate asista sa economisiti o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul aspect care distinge doua astfel de locatii. Asadar, este util sa va informati despre restul factorilor care va ofera oportunitatea sa alegeti cea mai potrivita unitate de exchange office.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferentieri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se intampla din cauza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si datorita concurentei.

Intr-adevar, in situatia in care urmatorul birou unde se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, in situatia in care un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, sunt sanse ca tarifele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare din ele sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

De ce? Acest lucru se datoreaza partial sumelor tranzactionate in fiecare valuta. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele cumparand unele monede, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In realitate, o casa de schimb valutar Brasov se va axa pe o anumita moneda datorita planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu operatori de turism sau afaceri care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile oferite

Nevoia de servicii poate fi, in acelasi timp, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele folosind un card bancar sau aveti deja contravaloarea valutelor in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa primiti banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele vor tranzactiona doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai eficient sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai accesibil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului posibilitatea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor practica rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Brasov trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?