Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Cititi lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Cluj

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Bolyai Janos 8, Cluj-Napoca

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. R. Ferdinand, nr 34, Cluj Napoca

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Cluj potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Cluj convenabile va poate asista sa puneti deoparte o suma importanta de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Asadar, este folositor sa luati in considerare toti ceilalti factori care va dau ocazia sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente diferentieri dintre diferite birouri este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se intampla din cauza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita competitorilor.

Intr-adevar, daca cea mai apropiată locatie la care se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a clientilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, daca doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca ofertele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa caute o alta cale de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Din ce motiv se intampla asta? Acest fapt se intampla partial datorita sumelor tranzactionate in fiecare valuta. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si creasca rezervele achizitionand unele monede, si mai mult, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In general, o casa de schimb valutar Cluj se va orienta pe o paritate anume datorita modului de lucru sau din cauza intelegerilor cu firme de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Avand in vedere ca volumul difera, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Cererea de servicii se poate dovedi, de asemenea, un factor de diferentiere care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau ati pregatit contravaloarea valutelor in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este oferita de catre unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, alegerea unui birou de schimb valutar Cluj trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?