Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea d-voastra? Examinati lista de mai jos, am adunat informatii utile despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Cugir

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Cugir.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Cugir potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Cugir potrivite va poate ajuta sa puneti deoparte o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este folositor sa va informati despre ceilalti parametri care va dau ocazia sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest fapt se datoreaza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Intr-adevar, atunci cand urmatorul birou la care se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea persoanelor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, daca doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, e posibil ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare birou sa gaseasca un alt mod de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se intampla partial datorita sumelor tranzactionate in fiecare valuta. Atunci cand paritatea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele cumparand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe valute mai putin tranzactionate. In general, o casa de schimb valutar Cugir se va specializa pe o valuta anume datorita planului de afaceri sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Deoarece volumul este diferit, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Cererea de servicii poate fi, in acelasi timp, un mod de a face diferenta prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele folosind un card bancar sau detineti banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa stocheze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. De asemenea, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor practica rate un pic mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Cugir trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?