Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Examinati lista urmatoare, aici veti gasi informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Dej

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Dej.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Dej potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Dej adecvate va poate asista sa puneti deoparte o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. De aceea, este necesar sa cunoasteti ceilalti parametri care va permit sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se datoreaza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita concurentei.

Intr-adevar, atunci cand urmatorul birou unde se poate tranzactiona valuta o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea clientilor de a-si schimba banii in alta parte. De asemenea, atunci cand o singura unitate beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Cu toate acestea, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, sunt sanse ca tarifele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare birou sa caute un alt mod de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Care este motivul? Acest fapt se datoreaza partial sumelor tranzactionate in fiecare valuta. Atunci cand paritatea pentru fiecare valuta este mai apropiata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si creasca stocurile cumparand unele monede, si de asemenea, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. De fapt, o casa de schimb valutar Dej se va orienta pe o paritate anume din cauza strategiei comerciale sau din cauza intelegerilor cu firme de turism sau agentii specifice care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

In sfarsit, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile disponibile

Cererea de servicii se poate dovedi, in acelasi timp, un mod de a face diferenta care explica o variatie a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti suma necesara in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este posibila in unele case de schimb valutar, in timp ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa depoziteze aceeasi suma in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, selectionarea unui birou de schimb valutar Dej trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?