Cautati o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Cititi lista urmatoare, am adunat informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Fagaras

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Blvd. Unirii 1, Fagara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Tabacari 4, Fagaras

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Fagaras potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Fagaras adecvate va poate ajuta sa economisiti o suma considerabila. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, cursul de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua astfel de locatii. De aceea, este util sa cunoasteti ceilalti parametri care va permit sa alegeti cea mai buna unitate pentru dvs.

Locatia

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest lucru se datoreaza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Desigur, atunci cand urmatorul birou unde se pot schimba bani este situata la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea persoanelor de a-si schimba banii in alta parte. De asemenea, atunci cand un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Dimpotriva, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, e posibil ca ratele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa gaseasca o alta modalitate de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest situatie se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Atunci cand paritatea pentru fiecare valuta este mai apropiata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si completeze rezervele cumparand unele valute, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In general, o casa de schimb valutar Fagaras se va specializa pe o paritate anume pe baza strategiei comerciale sau din cauza intelegerilor cu firme de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii poate fi, in acelasi timp, un factor de diferentiere care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele folosind un card bancar sau aveti deja contravaloarea valutelor in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este oferita de catre unele case de schimb valutar, in timp ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai eficient sa depoziteze aceeasi cantitate in bancnote de dimensiuni mai mari.

In plus, este mai convenabil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, optarea pentru un birou de schimb valutar Fagaras trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?