Va intereseaza o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Cititi lista de pe aceasta pagina, am adunat informatii de interes despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Falticeni

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

7 Noiembrie, Falticeni

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Republicii nr.82, Parter, Falticeni

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Falticeni potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Falticeni potrivite va poate ajuta sa salvati o suma considerabila. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua case de amanet diferite. Asadar, este folositor sa luati in considerare restul factorilor care va permit sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se datoreaza locului in care se situeaza, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Bineinteles, in situatia in care cea mai apropiată locatie la care se poate face schimb valutar este situata la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea persoanelor de a tranzactiona valuta la alta casa. Totodata, daca un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, e posibil ca ratele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare birou sa gaseasca un alt mod de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

De ce? Acest situatie se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din pacate, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze rezervele achizitionand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Falticeni se va specializa pe o anumita moneda pe baza planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In sfarsit, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate ajunge sa fie, in acelasi timp, o deosebire in ceea ce priveste diferentele prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti contravaloarea valutelor in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

De asemenea, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Falticeni o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?