Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Consultati lista urmatoare, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Filiasi

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Filiasi.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Filiasi potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Filiasi adecvate va poate ajuta sa economisiti o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, paritatea de schimb nu este singurul aspect care distinge doua astfel de locatii. Asadar, este folositor sa va informati despre toti ceilalti factori care va permit sa selectati unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente diferentieri intre diferitele unitati este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se intampla din cauza locatiei lor, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Intr-adevar, atunci cand urmatoarea unitate unde se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a persoanelor de a-si schimba banii in alta parte. Totodata, daca doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, sunt sanse ca tarifele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa foloseasca un alt mod de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. Atunci cand paritatea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din pacate, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile procurand unele valute, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In realitate, o casa de schimb valutar Filiasi se va orienta pe o paritate anume din cauza modului de lucru sau din cauza intelegerilor cu operatori de turism sau agentii specifice care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Deoarece volumul este diferit, la fel va fi si pretul aplicat.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Operatiunile de care puteti beneficia

Cererea de servicii se poate dovedi, totodata, un factor de diferentiere din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele folosind un card bancar sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este oferita de catre unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa depoziteze aceeasi suma in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai facil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor practica rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, selectionarea unui birou de schimb valutar Filiasi trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?