Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Consultati lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Filiasi

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Filiasi.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Filiasi potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Filiasi adecvate va poate asista sa economisiti o suma importanta de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, rata de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua astfel de locatii. De aceea, este folositor sa luati in considerare ceilalti parametri care va dau ocazia sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferentieri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest fapt se datoreaza locului in care se situeaza, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si datorita altor firme din domeniu.

Bineinteles, daca cea mai apropiată locatie la care se pot schimba bani este situata la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea persoanelor de a cumpara valuta din alta parte. In mod similar, atunci cand o singura unitate are un acord exclusiv pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, e posibil ca tarifele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa foloseasca o alta cale de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest fapt se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Atunci cand paritatea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si completeze depozitele achizitionand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Filiasi se va axa pe o valuta anume datorita planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu firme de turism sau companii care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Deoarece volumul este diferit, si pretul aplicat va fi altul.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate fi, de asemenea, un factor de diferentiere care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit contravaloarea valutelor in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Filiasi trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?