Cautati o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Consultati lista urmatoare, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Focsani

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Penes Curcanul, nr.4, Focsani

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

B-dul Unirii, nr. 24, bl. B1, sc. 2, ap. 46, Focsani

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Focsani potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Focsani convenabile va poate sustine sa salvati o suma considerabila. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua case de amanet diferite. Asadar, este folositor sa luati in considerare toti ceilalti factori care va dau ocazia sa alegeti acel exchange office care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferentieri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest fapt se datoreaza pozitionarii acestora, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza concurentei.

Intr-adevar, in situatia in care urmatorul birou unde se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea persoanelor de a tranzactiona valuta la alta casa. In mod similar, in situatia in care doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Dimpotriva, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, e posibil ca ofertele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa caute o alta cale de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se datoreaza partial sumelor tranzactionate in fiecare valuta. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si creasca stocurile cumparand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Focsani se va orienta pe o paritate anume pe baza modului de lucru sau din cauza acordurilor cu firme de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile oferite

Nevoia de servicii poate fi, de asemenea, o deosebire in ceea ce priveste diferentele care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele folosind un card bancar sau ati pregatit suma necesara in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele vor tranzactiona doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai convenabil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu scump, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In mod similar, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor afisa rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Focsani trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?