Cautati o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Cititi lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii de interes despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Hateg

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Tudor Vladimirescu 8, Hateg

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Hateg potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Hateg convenabile va poate asista sa salvati o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua astfel de locatii. De aceea, este folositor sa luati in considerare restul factorilor care va dau ocazia sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este locatia lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest fapt se intampla din cauza pozitionarii acestora, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza competitorilor.

Intr-adevar, daca cea mai apropiată locatie la care se poate tranzactiona valuta este situata la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea clientilor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, in situatia in care o singura unitate se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Dimpotriva, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, e posibil ca tarifele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare birou sa foloseasca un alt mod de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest situatie se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si completeze rezervele cumparand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul multor furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Hateg se va specializa pe o paritate anume datorita planului de afaceri sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

In cele din urma, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii poate fi, totodata, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau aveti deja suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este posibila in unele case de schimb valutar, in vreme ce altele vor tranzactiona doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai simplu sa pastreze aceeasi cantitate in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai facil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, alegerea unui birou de schimb valutar Hateg trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?