Cautati o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Examinati lista urmatoare, aici veti gasi informatii utile despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Iasi

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

B-dul Stefan cel Mare si Sfant, nr. 4, Iasi

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

B-dul Strapungerea Silvestru, Iasi

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Iasi potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Iasi potrivite va poate asista sa economisiti o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Prin urmare, este util sa cunoasteti toti ceilalti factori care va dau ocazia sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest fapt se datoreaza locului in care se situeaza, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, daca urmatoarea unitate la care se poate face schimb valutar este situata la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea oamenilor de a tranzactiona valuta la alta casa. In mod similar, daca o singura unitate se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Cu toate acestea, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa caute o alta cale de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Care este motivul? Acest fapt se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si creasca rezervele achizitionand unele valute, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul altor distribuitori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In realitate, o casa de schimb valutar Iasi se va orienta pe o anumita moneda pe baza strategiei comerciale sau din cauza acordurilor cu operatori de turism sau afaceri care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Avand in vedere ca volumul difera, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile oferite

Nevoia de servicii poate fi, totodata, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau detineti suma necesara in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este posibila in unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai eficient sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu scump, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Iasi o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?