Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Consultati lista urmatoare, am adunat informatii utile despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Medgidia

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Adresa firmei Dvs aici

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Ne pare rau 🙁 , inca nu sunt firme inscrise pentru orasul Medgidia.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Medgidia potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Medgidia adecvate va poate sustine sa salvati o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este necesar sa va informati despre ceilalti parametri care va dau ocazia sa selectati unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente deosebiri dintre diferite birouri este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se datoreaza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza concurentei.

Intr-adevar, daca cea mai apropiată locatie la care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a clientilor de a cumpara valuta din alta parte. In mod similar, atunci cand o singura unitate beneficiaza de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Cu toate acestea, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, e posibil ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa foloseasca o alta cale de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Din ce motiv se intampla asta? Acest fapt se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si completeze depozitele cumparand valutele care lipsesc, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Medgidia se va orienta pe o anumita moneda datorita planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu operatori de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Avand in vedere ca volumul difera, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii poate ajunge sa fie, totodata, o deosebire in ceea ce priveste diferentele care explica o variatie a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele folosind un card bancar sau detineti suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa primiti banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai accesibil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, optarea pentru un birou de schimb valutar Medgidia trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?