Cautati o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Consultati lista de pe aceasta pagina, am adunat informatii utile despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Medias

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Mihai Eminescu, Medias

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Medias potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Medias potrivite va poate ajuta sa economisiti o suma mare de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, rata de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua astfel de locatii. Prin urmare, este folositor sa va informati despre ceilalti parametri care va permit sa selectati unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferentieri intre diferitele unitati este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest situatie se datoreaza locatiei lor, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Desigur, in situatia in care cea mai apropiată locatie la care se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, exista sanse ca tarifele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare unitate sa caute o alta modalitate de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

De ce? Acest situatie se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. In situatia in care diferenta de pret pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile cumparand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In realitate, o casa de schimb valutar Medias se va specializa pe o paritate anume din cauza planului de afaceri sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile oferite

Solicitarea unor servicii poate fi, in acelasi timp, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi suma in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

Mai mult, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate putin mai crescute decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, alegerea unui birou de schimb valutar Medias trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?