Cautati o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Examinati lista urmatoare, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Medias

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Mihai Eminescu, Medias

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Medias potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Medias adecvate va poate asista sa economisiti o suma importanta de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, rata de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua case de amanet diferite. Asadar, este necesar sa luati in considerare restul factorilor care va dau ocazia sa alegeti cea mai buna unitate pentru dvs.

Locatia

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest fapt se datoreaza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si datorita altor firme din domeniu.

Intr-adevar, in situatia in care urmatoarea unitate unde se poate face schimb valutar se afla la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a persoanelor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, daca o singura unitate are un acord exclusiv pentru a vinde si cumpara valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, exista sanse ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest lucru se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele achizitionand unele monede, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In general, o casa de schimb valutar Medias se va orienta pe o anumita moneda datorita strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu firme de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Avand in vedere ca volumul difera, si preturile practicate se vor modifica.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate fi, totodata, o deosebire in ceea ce priveste diferentele care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Vreti sa achizitionati monedele folosind un card bancar sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa stocheze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai facil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, alegerea unui birou de schimb valutar Medias o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?