Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Examinati lista urmatoare, aici veti gasi informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Odorheiu Secuiesc

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Kossuth Lajos 17, Odorheiu Secuiesc

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Kossuth Lajos 5, Odorheiu Secuiesc

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Odorheiu Secuiesc potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Odorheiu Secuiesc convenabile va poate ajuta sa economisiti o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua case de amanet diferite. De aceea, este util sa cunoasteti ceilalti parametri care va permit sa alegeti unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Locatia

Una dintre cele mai evidente deosebiri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se datoreaza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si datorita concurentei.

Desigur, daca urmatorul birou unde se pot schimba bani se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea clientilor de a tranzactiona valuta la alta casa. In mod similar, in situatia in care doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, e posibil ca tarifele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa foloseasca un alt mod de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

De ce? Acest fapt se datoreaza partial sumelor tranzactionate in fiecare valuta. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si completeze stocurile cumparand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Odorheiu Secuiesc se va specializa pe o anumita moneda pe baza modului de lucru sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau companii care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii se poate dovedi, in acelasi timp, o deosebire in ceea ce priveste diferentele care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in timp ce altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa stocheze aceeasi suma in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate putin mai crescute decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, selectionarea unui birou de schimb valutar Odorheiu Secuiesc trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?