Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Consultati lista urmatoare, am adunat informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Oltenita

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Bd. Tineretului, nr.72-74, Oltenita

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Oltenita potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Oltenita adecvate va poate asista sa puneti deoparte o suma importanta de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, rata de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Asadar, este util sa luati in considerare restul factorilor care va permit sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest fapt se datoreaza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita altor firme din domeniu.

Intr-adevar, in situatia in care urmatoarea unitate la care se pot schimba bani este situata la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea persoanelor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, in situatia in care un singur birou beneficiaza de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare unitate sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest fapt se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile procurand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Oltenita se va specializa pe o valuta anume datorita strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate fi, de asemenea, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau aveti deja contravaloarea valutelor in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa primiti banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai usor sa pastreze aceeasi suma in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, optarea pentru un birou de schimb valutar Oltenita trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?