Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea d-voastra? Cititi lista urmatoare, aici veti gasi informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Oradea

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Piata Libertatii, nr.2, Oradea

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Adevarului, nr. 46, Oradea

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Oradea potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Oradea convenabile va poate sustine sa salvati o suma considerabila. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul element care distinge doua unitati din aceasta industrie. Prin urmare, este folositor sa cunoasteti toti ceilalti factori care va permit sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest lucru se intampla din cauza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, in situatia in care cea mai apropiată locatie la care se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea clientilor de a tranzactiona valuta la alta casa. In mod similar, in situatia in care doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, e posibil ca tarifele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa caute o alta modalitate de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest lucru se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Atunci cand paritatea pentru fiecare valuta este mai apropiata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele procurand unele valute, si mai mult, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul altor distribuitori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Oradea se va orienta pe o anumita moneda pe baza strategiei comerciale sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau agentii specifice care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

In cele din urma, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile disponibile

Cererea de servicii se poate dovedi, de asemenea, o deosebire in ceea ce priveste diferentele care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele folosind un card bancar sau detineti banii de care aveti nevoie in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele vor tranzactiona doar bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai eficient sa stocheze aceeasi valoare in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

In plus, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate putin mai crescute decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Oradea o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?