Cautati o casa de schimb valutar in localitatea d-voastra? Consultati lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii utile despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Petrosani

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Nicolae Balcescu 1, Petrosani

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. 1 Decembrie 1918 nr. 87, Petrosani

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Petrosani potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Petrosani potrivite va poate ajuta sa economisiti o suma considerabila. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, paritatea de schimb nu este singurul element care distinge doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este necesar sa va informati despre ceilalti parametri care va permit sa selectati unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Locatia

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este locatia lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se datoreaza locului in care se situeaza, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Bineinteles, daca cea mai apropiată locatie unde se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei lipsa de posibilitate a clientilor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, daca doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Dimpotriva, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, sunt sanse ca ratele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare din ele sa foloseasca un alt mod de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

De ce? Acest situatie se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din pacate, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze rezervele procurand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Petrosani se va specializa pe o valuta anume pe baza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile disponibile

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, in acelasi timp, o deosebire in ceea ce priveste diferentele din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau ati pregatit suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai facil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu scump, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Petrosani trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?