Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Examinati lista de mai jos, am adunat informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Piatra Neamt

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Ne pare rau, inca nu sunt case de schimb valutar inscrise pentru Piatra Neamt.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Piatra Neamt potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Piatra Neamt potrivite va poate ajuta sa salvati o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua unitati din aceasta industrie. Prin urmare, este util sa cunoasteti toti ceilalti factori care va permit sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest fapt se intampla din cauza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita concurentei.

Bineinteles, atunci cand urmatoarea unitate la care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei lipsa de posibilitate a oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. In mod similar, atunci cand o singura unitate se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Dimpotriva, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca tarifele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa gaseasca un alt mod de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Din ce motiv se intampla asta? Acest fapt se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din pacate, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si creasca depozitele cumparand unele valute, si mai mult, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Piatra Neamt se va axa pe o valuta anume datorita strategiei comerciale sau din cauza acordurilor cu firme de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Deoarece volumul este diferit, la fel va fi si pretul aplicat.

In sfarsit, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii se poate dovedi, de asemenea, o deosebire in ceea ce priveste diferentele din care poate rezulta o diferenta a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele vor tranzactiona doar bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai simplu sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai facil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, optarea pentru un birou de schimb valutar Piatra Neamt o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?