Cautati o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Cititi lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii de interes despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Piatra Neamt

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Ne pare rau, inca nu sunt case de schimb valutar inscrise pentru Piatra Neamt.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Piatra Neamt potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Piatra Neamt adecvate va poate sustine sa puneti deoparte o suma considerabila. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, cursul de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Asadar, este util sa cunoasteti toti ceilalti factori care va dau ocazia sa alegeti acel exchange office care vi se potriveste cel mai bine.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest situatie se datoreaza pozitionarii acestora, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si datorita competitorilor.

Bineinteles, daca urmatoarea unitate unde se pot schimba bani este situata la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea clientilor de a tranzactiona valuta la alta casa. In mod similar, daca un singur birou beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Cu toate acestea, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa gaseasca un alt mod de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest fapt se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. Atunci cand paritatea pentru fiecare valuta este mai apropiata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din pacate, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze rezervele achizitionand unele monede, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In general, o casa de schimb valutar Piatra Neamt se va specializa pe o valuta anume datorita planului de afaceri sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, in acelasi timp, un factor de diferentiere care explica o variatie a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este posibila in unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai usor sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Piatra Neamt trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?