Cautati o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Examinati lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Pitesti

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Unirii, Pitesti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Victoriei, nr.12 A, Pitesti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Pitesti potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Pitesti potrivite va poate sustine sa economisiti o suma mare de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul element care distinge doua astfel de locatii. De aceea, este folositor sa va informati despre restul factorilor care va permit sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se datoreaza pozitionarii acestora, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, daca cea mai apropiată locatie in care se pot schimba bani se afla la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea oamenilor de a-si schimba banii in alta parte. Totodata, atunci cand un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Dimpotriva, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, e posibil ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

De ce? Acest lucru se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Atunci cand paritatea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze rezervele procurand valutele care lipsesc, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul multor furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In general, o casa de schimb valutar Pitesti se va axa pe o paritate anume pe baza planului de afaceri sau din cauza intelegerilor cu operatori de turism sau afaceri care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Cererea de servicii se poate dovedi, de asemenea, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa pastreze aceeasi suma in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

Mai mult, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului optiunea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, optarea pentru un birou de schimb valutar Pitesti trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?