Cautati o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Consultati lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii utile despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Ploiesti

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Piata Victoriei, nr. 3, Ploiesti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Calomfirescu, nr.2. Ploiesti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Ploiesti potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Ploiesti potrivite va poate asista sa economisiti o suma mare de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, rata de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este folositor sa va informati despre restul factorilor care va ofera oportunitatea sa selectati acel exchange office care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se intampla din cauza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Bineinteles, atunci cand cea mai apropiată locatie in care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei lipsa de posibilitate a oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care un singur birou are un acord exclusiv pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca ofertele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze rezervele procurand unele monede, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Ploiesti se va specializa pe o valuta anume datorita modului de lucru sau din cauza acordurilor cu operatori de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Serviciile oferite

Cererea de servicii poate fi, totodata, un mod de a face diferenta prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Vreti sa achizitionati monedele folosind un card bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate putin mai crescute decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, optarea pentru un birou de schimb valutar Ploiesti trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?