Va intereseaza o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Consultati lista de mai jos, am adunat informatii utile despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Reghin

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Piata Petru Maior 12, Reghin

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Reghin potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Reghin potrivite va poate asista sa economisiti o suma considerabila. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Prin urmare, este util sa luati in considerare ceilalti parametri care va dau ocazia sa selectati unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest lucru se datoreaza pozitionarii acestora, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Intr-adevar, in situatia in care cea mai apropiată locatie unde se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, sunt sanse ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa foloseasca un alt mod de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si creasca depozitele procurand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Reghin se va specializa pe o paritate anume din cauza planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu firme de turism sau afaceri care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Deoarece volumul este diferit, si pretul aplicat va fi altul.

In sfarsit, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, de asemenea, un factor de diferentiere care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este oferita de catre unele case de schimb valutar, in timp ce altele vor tranzactiona doar bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai eficient sa pastreze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, alegerea unui birou de schimb valutar Reghin o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?