Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Consultati lista urmatoare, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Resita

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Bld. I. L. Caragiale, nr. 2, Resita,

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Resita potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Resita convenabile va poate ajuta sa economisiti o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul aspect care distinge doua case de amanet diferite. Prin urmare, este util sa va informati despre ceilalti parametri care va permit sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este locatia lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se datoreaza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza concurentei.

Bineinteles, atunci cand cea mai apropiată locatie la care se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea clientilor de a tranzactiona valuta la alta casa. In mod similar, daca un singur birou beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, exista sanse ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare unitate sa gaseasca o alta modalitate de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

De ce? Acest situatie se datoreaza partial sumelor tranzactionate in fiecare valuta. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si completeze depozitele cumparand unele monede, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Resita se va specializa pe o paritate anume pe baza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau agentii specifice care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Deoarece volumul este diferit, si pretul aplicat va fi altul.

In sfarsit, in aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Nevoia de servicii poate fi, in acelasi timp, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti suma necesara in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai usor sa depoziteze aceeasi suma in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai convenabil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, alegerea unui birou de schimb valutar Resita trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?