Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Cititi lista de mai jos, am adunat informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Resita

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Bld. I. L. Caragiale, nr. 2, Resita,

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Resita potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Resita adecvate va poate ajuta sa salvati o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, paritatea de schimb nu este singurul aspect care distinge doua unitati din aceasta industrie. Prin urmare, este util sa cunoasteti restul factorilor care va permit sa selectati acel exchange office care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se datoreaza locatiei lor, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Bineinteles, daca urmatoarea unitate la care se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei lipsa de posibilitate a clientilor de a tranzactiona valuta la alta casa. Totodata, atunci cand un singur birou are un acord exclusiv pentru a tranzactiona valuta intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa caute o alta cale de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

De ce? Acest situatie se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si creasca stocurile achizitionand unele monede, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Resita se va specializa pe o anumita moneda datorita modului de lucru sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau agentii specifice care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Avand in vedere ca volumul difera, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate ajunge sa fie, totodata, o deosebire in ceea ce priveste diferentele prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau ati pregatit suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa depoziteze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

Mai mult, este mai convenabil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Resita trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?