Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Cititi lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii utile despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Satu Mare

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Nicolae Grigorescu, nr. 25, Satu Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Corneliu Coposu, nr. 1, Satu Mare

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Satu Mare potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Satu Mare potrivite va poate ajuta sa economisiti o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul element care distinge doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este folositor sa luati in considerare ceilalti parametri care va dau ocazia sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se intampla din cauza pozitionarii acestora, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza competitorilor.

Intr-adevar, daca urmatoarea unitate la care se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, atunci cand o singura unitate are un acord exclusiv pentru a vinde si cumpara valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Dimpotriva, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca tarifele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa caute o alta modalitate de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Care este motivul? Acest lucru se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Atunci cand paritatea pentru fiecare valuta este mai apropiata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si creasca stocurile cumparand unele valute, iar pe de alta parte, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Satu Mare se va axa pe o valuta anume pe baza planului de afaceri sau din cauza acordurilor cu firme de turism sau afaceri care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Avand in vedere ca volumul difera, la fel va fi si pretul aplicat.

In cele din urma, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii poate ajunge sa fie, totodata, o deosebire in ceea ce priveste diferentele din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele folosind un card bancar sau ati pregatit contravaloarea valutelor in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa primiti banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai simplu sa pastreze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului posibilitatea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate un pic mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Satu Mare trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?