Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Consultati lista de mai jos, am adunat informatii utile despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Sfantu Gheorghe

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 32, Sfantu Gheorghe

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Lunca Oltului, nr. 8, Sfantu Gheorghe

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Sfantu Gheorghe potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Sfantu Gheorghe potrivite va poate sustine sa salvati o suma mare de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua case de amanet diferite. Prin urmare, este util sa cunoasteti restul factorilor care va dau ocazia sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferentieri dintre diferite birouri este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest fapt se datoreaza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si datorita competitorilor.

Intr-adevar, daca cea mai apropiată locatie unde se poate tranzactiona valuta este situata la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a persoanelor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care un singur birou se bucura de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Dimpotriva, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, exista sanse ca tarifele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa gaseasca o alta cale de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

De ce? Acest situatie se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze depozitele cumparand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe valute mai putin tranzactionate. In general, o casa de schimb valutar Sfantu Gheorghe se va specializa pe o valuta anume pe baza planului de afaceri sau din cauza intelegerilor cu operatori de turism sau agentii specifice care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Serviciile disponibile

Cererea de servicii poate ajunge sa fie, de asemenea, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa primiti banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai usor sa pastreze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai accesibil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. De asemenea, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, optarea pentru un birou de schimb valutar Sfantu Gheorghe trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?