Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Cititi lista de pe aceasta pagina, am adunat informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Sibiu

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Calea Dumbravii, nr. 12, Sibiu

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Semaforului, nr. 16, Sibiu

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Sibiu potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Sibiu convenabile va poate asista sa economisiti o suma mare de bani. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, paritatea de schimb nu este singurul aspect care distinge doua case de amanet diferite. Asadar, este util sa cunoasteti ceilalti parametri care va ofera oportunitatea sa alegeti unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se intampla din cauza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si datorita concurentei.

Desigur, in situatia in care cea mai apropiată locatie in care se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea oamenilor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, in situatia in care un singur birou are un acord exclusiv pentru a vinde si cumpara valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, exista sanse ca ratele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa foloseasca o alta cale de a iesi in evidenta.

Tipurile de valuta tranzactionata

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se intampla partial datorita sumelor tranzactionate in fiecare valuta. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si creasca stocurile cumparand valutele care lipsesc, si de asemenea, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In realitate, o casa de schimb valutar Sibiu se va orienta pe o paritate anume din cauza strategiei comerciale sau din cauza intelegerilor cu agentii de turism sau afaceri care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii poate fi, de asemenea, un mod de a face diferenta prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Vreti sa achizitionati monedele folosind un card bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa pastreze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

In plus, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Sibiu trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?