Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea d-voastra? Cititi lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii utile despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Sighetu Marmatiei

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Traian Biltiu Dancu nr. 3, Sighetu Marmatiei

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Bogdan Voda nr 164-170, Sighetu Marmatiei

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Sighetu Marmatiei potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Sighetu Marmatiei potrivite va poate sustine sa economisiti o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul aspect care distinge doua astfel de locatii. Prin urmare, este util sa cunoasteti toti ceilalti factori care va ofera oportunitatea sa alegeti unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest lucru se intampla din cauza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Intr-adevar, in situatia in care urmatoarea unitate unde se poate face schimb valutar este situata la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea clientilor de a-si schimba banii in alta parte. Totodata, atunci cand un singur birou are un acord exclusiv pentru a vinde si cumpara valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Dimpotriva, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare unitate sa foloseasca o alta cale de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Din ce motiv se intampla asta? Acest fapt se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, acest lucru nu se intampla, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si creasca rezervele cumparand unele monede, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Sighetu Marmatiei se va orienta pe o paritate anume pe baza modului de lucru sau din cauza intelegerilor cu firme de turism sau afaceri care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Deoarece volumul este diferit, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, in cazul valutelor mai rare.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii poate ajunge sa fie, de asemenea, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este posibila in unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai eficient sa depoziteze aceeasi cantitate in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

In plus, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu costisitor, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, optarea pentru un birou de schimb valutar Sighetu Marmatiei trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?