Cautati o casa de schimb valutar in localitatea Dvs? Consultati lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Sighetu Marmatiei

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Traian Biltiu Dancu nr. 3, Sighetu Marmatiei

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Str. Bogdan Voda nr 164-170, Sighetu Marmatiei

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Sighetu Marmatiei potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Sighetu Marmatiei adecvate va poate ajuta sa economisiti o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua unitati din aceasta industrie. Prin urmare, este necesar sa luati in considerare toti ceilalti factori care va dau ocazia sa alegeti cea mai buna unitate pentru dvs.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se intampla din cauza locatiei lor, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Bineinteles, daca cea mai apropiată locatie unde se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de incapacitatea oamenilor de a tranzactiona valuta la alta casa. Totodata, daca o singura unitate se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Pe de alta parte, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, exista sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare unitate sa foloseasca un alt mod de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest situatie se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, acest lucru nu se intampla, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile cumparand unele valute, si mai mult, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, la fel ca la multi furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In realitate, o casa de schimb valutar Sighetu Marmatiei se va specializa pe o anumita moneda din cauza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru o alta moneda mai putin solicitata.

Operatiunile de care puteti beneficia

Cererea de servicii poate fi, de asemenea, un factor de diferentiere care explica o variatie a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in timp ce altele vor tranzactiona doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai simplu sa pastreze aceeasi valoare in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

De asemenea, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor afisa rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Sighetu Marmatiei trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Serviciul de care aveti nevoie este unul special?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?