Cautati o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Cititi lista de mai jos, aici veti gasi informatii de interes despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Sighisoara

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. 1 Decembrie 1918 11, Sighisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Sighisoara potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Sighisoara adecvate va poate asista sa salvati o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, paritatea de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua astfel de locatii. Asadar, este folositor sa cunoasteti restul factorilor care va permit sa alegeti unitatea care vi se potriveste cel mai bine.

Locatia

Probabil printre cele mai evidente deosebiri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se intampla din cauza pozitionarii acestora, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, daca urmatorul birou in care se poate tranzactiona valuta o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea oamenilor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, exista sanse ca ratele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare unitate sa caute o alta modalitate de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

De ce? Acest fapt se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si completeze stocurile achizitionand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Sighisoara se va specializa pe o valuta anume pe baza modului de lucru sau din cauza contractelor cu firme de turism sau companii care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii poate fi, de asemenea, un factor de diferentiere din care poate rezulta o diferenta a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Doriti sa va cumparati monedele folosind un card bancar sau ati pregatit banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele va vor oferi doar bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

De asemenea, este mai accesibil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului ocazia sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Sighisoara trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?