Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Consultati lista urmatoare, am adunat informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Slatina

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 8, Slatina

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

B-dul Cuza I.Al., nr. 28, Slatina

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Slatina potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Slatina adecvate va poate asista sa economisiti o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, paritatea de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua astfel de locatii. Prin urmare, este necesar sa luati in considerare toti ceilalti factori care va ofera oportunitatea sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente diferentieri dintre diferite birouri este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se intampla din cauza locului in care se situeaza, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si datorita altor firme din domeniu.

Intr-adevar, atunci cand cea mai apropiată locatie la care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea persoanelor de a tranzactiona valuta la alta casa. Totodata, atunci cand doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Dimpotriva, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, sunt sanse ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare din ele sa caute o alta cale de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Care este motivul? Acest situatie se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si suplimenteze rezervele achizitionand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul multor furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In realitate, o casa de schimb valutar Slatina se va axa pe o paritate anume pe baza strategiei comerciale sau din cauza intelegerilor cu firme de turism sau afaceri care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Cererea de servicii se poate dovedi, in acelasi timp, o deosebire in ceea ce priveste diferentele din care poate rezulta o diferenta a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, ce se pot dovedi greu de schimbat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai simplu sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai accesibil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu costisitor, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In mod similar, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Slatina trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?