Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Examinati lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Suceava

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Mihai Viteazul, nr. 1, bl. 1, Sc. 1, ap. 2, Suceava

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

B-dul George Enescu, nr. 48, Suceava

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Suceava potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Suceava convenabile va poate asista sa economisiti o suma mare de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul element care diferentiaza doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este folositor sa va informati despre restul factorilor care va dau ocazia sa alegeti cea mai potrivita unitate de acest fel.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferentieri intre diferitele unitati este pozitionarea acestora. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest fapt se datoreaza pozitionarii acestora, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza competitorilor.

Desigur, atunci cand urmatoarea unitate unde se pot schimba bani este situata la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea oamenilor de a tranzactiona valuta la alta casa. De asemenea, daca doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, e posibil ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa gaseasca o alta cale de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Din ce motiv se intampla asta? Acest fapt se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, aceasta situatie nu are loc, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si suplimenteze rezervele cumparand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, la fel ca la multi furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Suceava se va orienta pe o anumita moneda datorita planului de afaceri sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau companii care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Avand in vedere ca volumul difera, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii se poate dovedi, in acelasi timp, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau aveti deja contravaloarea valutelor in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este posibila in unele case de schimb valutar, in timp ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai usor sa depoziteze aceeasi cantitate in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai facil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului optiunea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. De asemenea, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, selectionarea unui birou de schimb valutar Suceava o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?