Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul unde locuiti? Cititi lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii folositoare despre afacerile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Targoviste

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Florescu Ion Emanoil Gen., Targoviste

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

B-dul Independentei, bl. G, parter, Targoviste

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Targoviste potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Targoviste convenabile va poate ajuta sa salvati o suma considerabila. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, cursul de schimb nu este singurul aspect care diferentiaza doua astfel de locatii. Prin urmare, este util sa va informati despre restul factorilor care va permit sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se intampla din cauza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Bineinteles, daca cea mai apropiată locatie unde se poate tranzactiona valuta o gasim la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei lipsa de posibilitate a oamenilor de a-si schimba banii in alta parte. De asemenea, daca un singur birou beneficiaza de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), are posibilitatea sa impuna orice tarife doreste.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, sunt sanse ca ratele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare unitate sa caute un alt mod de a se diferentia.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Din ce motiv se intampla asta? Acest lucru se datoreaza partial sumelor tranzactionate in fiecare valuta. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si suplimenteze stocurile procurand unele valute, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe valute mai putin tranzactionate. In general, o casa de schimb valutar Targoviste se va orienta pe o anumita moneda din cauza planului de afaceri sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau agentii specifice care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Avand in vedere ca volumul difera, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii se poate dovedi, in acelasi timp, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau ati pregatit contravaloarea valutelor in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele vor tranzactiona doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai facil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului posibilitatea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu scump, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In mod similar, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Targoviste trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Puteti alege dintr-un numar mare de case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?