Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Examinati lista de pe aceasta pagina, am adunat informatii utile despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Timisoara

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Constantin cel Mare, nr. 1, Timisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Calea Sagului, nr. 100, Timisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Timisoara potrivita?

Alegerea unei case de schimb valutar Timisoara potrivite va poate sustine sa economisiti o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua astfel de locatii. De aceea, este folositor sa va informati despre restul factorilor care va dau ocazia sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Pozitionarea

Una dintre cele mai evidente deosebiri dintre diferite birouri este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest situatie se datoreaza locului in care se situeaza, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza concurentei.

Bineinteles, atunci cand urmatoarea unitate unde se pot schimba bani se afla la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a clientilor de a cumpara valuta din alta parte. In mod similar, atunci cand doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a vinde si cumpara valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Dimpotriva, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, exista sanse ca tarifele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare birou sa caute un alt mod de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Care este motivul? Acest lucru se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze stocurile cumparand unele monede, iar pe de alta parte, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de monede foarte cunoscute precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Timisoara se va orienta pe o paritate anume din cauza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau afaceri care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii poate fi, totodata, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Doriti sa va cumparati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti contravaloarea valutelor in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai eficient sa stocheze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

In plus, este mai accesibil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului posibilitatea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu scump, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor afisa rate usor mai mari decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, alegerea unui birou de schimb valutar Timisoara o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?