Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Consultati lista de pe aceasta pagina, aici veti gasi informatii utile despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Timisoara

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Constantin cel Mare, nr. 1, Timisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Calea Sagului, nr. 100, Timisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Timisoara potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Timisoara potrivite va poate sustine sa economisiti o suma considerabila. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul aspect care distinge doua astfel de locatii. Asadar, este util sa cunoasteti ceilalti parametri care va dau ocazia sa alegeti cea mai buna unitate pentru dvs.

Locatia

Probabil printre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este amplasarea lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest situatie se intampla din cauza pozitionarii acestora, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza concurentei.

Intr-adevar, atunci cand urmatoarea unitate in care se poate face schimb valutar este situata la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a persoanelor de a-si schimba banii in alta parte. De asemenea, daca doar o firma beneficiaza de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anumit spatiu (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Dimpotriva, atunci cand mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, exista sanse ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe monedele principale, si fiecare din ele sa caute un alt mod de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Din ce motiv se intampla asta? Acest fapt se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din pacate, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si completeze depozitele procurand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

In general, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In realitate, o casa de schimb valutar Timisoara se va axa pe o anumita moneda din cauza strategiei comerciale sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau companii care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Deoarece volumul este diferit, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, in aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii poate fi, in acelasi timp, un factor de diferentiere prin care se realizeaza variatii a costului care se va reflecta in tarifele afisate.

Doriti sa va cumparati monedele cu un card de credit sau ati pregatit contravaloarea valutelor in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa intrati in posesia banilor este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai eficient sa depoziteze aceeasi suma in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

De asemenea, este mai accesibil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu scump, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In mod similar, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor afisa rate un pic mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Pe scurt, optarea pentru un birou de schimb valutar Timisoara trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?