Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul d-voastra? Cititi lista de pe aceasta pagina, acolo sunt disponibile informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sa va faca cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Timisoara

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Constantin cel Mare, nr. 1, Timisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Calea Sagului, nr. 100, Timisoara

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Timisoara potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Timisoara convenabile va poate sustine sa puneti deoparte o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul aspect care distinge doua astfel de locatii. Asadar, este necesar sa va informati despre ceilalti parametri care va ofera oportunitatea sa selectati cel mai bun exchange office pentru dvs.

Amplasamentul

Una dintre cele mai evidente diferente intre diferitele unitati este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va fi mai nefavorabila decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se datoreaza pozitionarii acestora, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza concurentei.

Desigur, daca urmatoarea unitate unde se poate face schimb valutar o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a clientilor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, atunci cand un singur birou beneficiaza de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi artera, exista sanse ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare unitate sa gaseasca o alta cale de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

De ce? Acest lucru se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru fiecare valuta este mai apropiata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si suplimenteze rezervele achizitionand unele valute, iar pe de alta parte, trebuie sa plafoneze sumele pentru monedele din care au prea mult. Si, ca si in cazul multor furnizori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. De fapt, o casa de schimb valutar Timisoara se va axa pe o paritate anume pe baza planului de afaceri sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Deoarece volumul este diferit, si preturile practicate se vor modifica.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, cheltuielile pot sa varieze intre valute de la 2% peste cursul interbancar al monedei pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii poate fi, totodata, un factor de diferentiere care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti suma necesara in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie se vor achita prin reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa primiti banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

Mai mult, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). A oferi clientului optiunea sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. De asemenea, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor afisa rate putin mai crescute decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, optarea pentru un birou de schimb valutar Timisoara trebuie facuta luand in considerare aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care o cautati este comuna sau rara in locul in care va aflati?
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?