Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Examinati lista de mai jos, aici veti gasi informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Vaslui

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Ne pare rau, inca nu sunt case de schimb valutar inscrise pentru Vaslui.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Sponsored:

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Vaslui potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Vaslui convenabile va poate asista sa salvati o suma importanta de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, paritatea de schimb nu este singurul element care distinge doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este folositor sa luati in considerare restul factorilor care va permit sa selectati acel exchange office care vi se potriveste cel mai bine.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferente dintre astfel de sedii este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se datoreaza locatiei lor, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi este extrem de mare), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Desigur, in situatia in care urmatorul birou in care se pot schimba bani este situata la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de imposibilitatea clientilor de a-si schimba banii in alta parte. De asemenea, daca o singura unitate beneficiaza de exclusivitate pentru a tranzactiona valuta intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt localizate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, exista sanse ca ratele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare din ele sa foloseasca un alt mod de a se diferentia.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

Care este motivul? Acest fapt se intampla partial datorita volumului valutelor tranzactionate. In situatia in care diferenta de pret pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, toate valutele schimbate de unii clienti ar fi revandute altor clienti. Cu toate acestea, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze stocurile achizitionand unele monede, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul multor furnizori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In realitate, o casa de schimb valutar Vaslui se va axa pe o valuta anume din cauza modului de lucru sau din cauza acordurilor cu agentii de turism sau companii care vor aduce multi clienti dintr-o anumita tara la birou. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile disponibile

Solicitarea unor servicii se poate dovedi, totodata, un factor de diferentiere din care poate rezulta o diferenta a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu un card de credit sau detineti contravaloarea valutelor in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, in vreme ce la altele putem folosi doar numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi platite in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane se vor regasi partial in ratele practica.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, dar altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa pastreze aceeasi valoare in bancnote care sa nu fie de dimensiuni mici.

De asemenea, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului posibilitatea sa hotarasca marimea bancnotelor este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In acelasi timp, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor expune rate un pic mai mari decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Pe scurt, selectionarea unui birou de schimb valutar Vaslui trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?