Va intereseaza o casa de schimb valutar in localitatea unde locuiti? Cititi lista de mai jos, aici veti gasi informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Vaslui

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Ne pare rau, inca nu sunt case de schimb valutar inscrise pentru Vaslui.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Vaslui potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Vaslui potrivite va poate ajuta sa economisiti o suma mare de bani. Contrar a ceea ce cred multi oameni, cursul de schimb nu este singurul element care distinge doua astfel de locatii. De aceea, este folositor sa va informati despre ceilalti parametri care va ofera oportunitatea sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este locatia lor. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar situata intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest lucru se datoreaza locatiei lor, in principal (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Bineinteles, in situatia in care urmatorul birou in care se pot schimba bani o gasim la 10-20 km de aeroport, este probabil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei imposibilitatea persoanelor de a-si schimba banii in alta parte. In mod similar, atunci cand o singura unitate beneficiaza de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona sau chiar pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie aproape identice si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare birou sa foloseasca o alta cale de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Casele de schimb valutar nu sunt la fel – fiecare alege monedele pe care le tranzactioneaza mai mult.

De ce? Acest lucru se datoreaza partial volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Atunci cand paritatea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Cu toate acestea, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa trebuie pe de o parte, sa-si completeze depozitele procurand valutele care lipsesc, si de asemenea, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De obicei, toate casele de schimb valutar au un rulaj asemanator in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe una sau mai multe valute mai putin obisnuite. In general, o casa de schimb valutar Vaslui se va orienta pe o valuta anume din cauza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau agentii specifice care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul practicat de banci pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Nevoia de servicii se poate dovedi, de asemenea, un mod de a face diferenta din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau detineti contravaloarea valutelor in numerar? In unele birouri puteti sa platiti folosind un card de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In primul caz, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa vi se dea banii este oferita de catre unele case de schimb valutar, in vreme ce altele vor tranzactiona doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul care efectueaza tranzactia, si este mai usor sa stocheze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

De asemenea, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului ocazia sa decida ce bancnote doreste este astfel un serviciu scump, si acel cost va fi inclus in rata de schimb valutar. In mod similar, casele de schimb valutar care pun la dispozitie bancnote noi vor expune rate usor mai mari decat unitatile care ofera doar bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, alegerea unui birou de schimb valutar Vaslui trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde concurenta ridicata va avea un impact pozitiv asupra ratelor aplicate?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?