Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Examinati lista de pe aceasta pagina, am adunat informatii folositoare despre serviciile locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai comoda, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
 
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.
 

Case de schimb valutar in Vaslui

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Ne pare rau, inca nu sunt case de schimb valutar inscrise pentru Vaslui.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Vaslui potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Vaslui adecvate va poate sustine sa puneti deoparte o suma importanta de bani. Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, rata de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua case de amanet diferite. Prin urmare, este necesar sa luati in considerare restul factorilor care va ofera oportunitatea sa selectati cea mai potrivita unitate de exchange office.

Pozitionarea

Probabil printre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este amplasarea lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata prin intermediul unei unitati din oras. Acest situatie se intampla din cauza pozitionarii acestora, de obicei (de exemplu, chiria in aeroporturi presupune cheltuieli foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Desigur, in situatia in care urmatorul birou unde se poate face schimb valutar se afla la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a clientilor de a cumpara valuta din alta parte. Totodata, atunci cand doar o firma se bucura de exclusivitate pentru a schimba diferite valute intr-o anumita zona (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Pe de alta parte, in acele cazuri in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, exista sanse ca tarifele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe principalele valute, si fiecare din ele sa gaseasca o alta modalitate de a iesi in evidenta.

Valutele ce pot fi cumparate si vandute

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

De ce? Acest fapt se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. Atunci cand paritatea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, aceasta situatie nu are loc, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze rezervele achizitionand valutele care lipsesc, si mai mult, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul multor furnizori, pe masura ce comenzile devin mai mari, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot axa pe valute mai putin tranzactionate. De fapt, o casa de schimb valutar Vaslui se va orienta pe o valuta anume datorita strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau agentii specifice care au capacitatea de a aduce multi clienti care cauta aceeasi valuta. Pentru ca volumul nu este acelasi, la fel va fi si pretul aplicat.

In sfarsit, in cadrul aceleiasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Cererea de servicii poate fi, totodata, un factor de diferentiere care explica o variatie a preturilor afisate de catre unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu ajutorul cardului bancar sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? Unele birouri pot propune intr-adevar o plata cu cardul de credit, in timp ce altele propun doar sa va schimbe banii cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Optarea pentru marimea bancnotelor in care sa primiti banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, dar altele vor tranzactiona doar bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai practice si mai usor de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai usor sa pastreze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai convenabil in ceea ce priveste aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In mod similar, casele de schimb valutar care ofera bancnote noi vor expune rate putin mai crescute decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Avand in vedere cele mentionate, selectionarea unui birou de schimb valutar Vaslui trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?