Va intereseaza o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Consultati lista de mai jos, aici veti gasi informatii de interes despre firmele locale din acest domeniu, informatii care va vor face cautarea mai simpla, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Vatra Dornei

Sponsored:

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Str. Luceafarului, Vatra Dornei

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Sponsored:

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Vatra Dornei potrivita?

Gasirea unei case de schimb valutar Vatra Dornei potrivite va poate sustine sa puneti deoparte o suma considerabila. In comparatie cu ceea ce cred multe persoane, rata de schimb nu este singurul element care face diferenta intre doua unitati din aceasta industrie. De aceea, este util sa luati in considerare restul factorilor care va ofera oportunitatea sa selectati cea mai potrivita unitate de acest fel.

Locatia

Una dintre cele mai evidente diferente dintre diferite birouri este locatia lor. Tranzactionarea la o casa de schimb valutar care se afla intr-un aeroport va va costa mai mult decat cea efectuata la o locatie care se afla in oras. Acest fapt se datoreaza locului in care se situeaza, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si din cauza altor firme din domeniu.

Bineinteles, atunci cand urmatorul birou la care se poate tranzactiona valuta se afla la 10-20 km de aeroport, este frecvent posibil ca o casa de schimb valutar sa foloseasca in avantajul ei incapacitatea oamenilor de a-si schimba banii in alta parte. Totodata, atunci cand un singur birou are un acord exclusiv pentru a tranzactiona valuta intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va putea sa practice orice tarife.

Dimpotriva, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt situate in aceeasi zona ori pe aceeasi artera, exista sanse ca tarifele lor sa fie similare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare birou sa gaseasca un alt mod de a se diferentia.

Tipurile de valuta tranzactionata

Nu toate casele de schimb valutar sunt la fel – unele sunt mai active pe o piata pentru o anumita moneda decat altele.

Care este motivul? Acest fapt se intampla partial datorita volumului de cumparare si vanzare al fiecarei valute. Daca oferta si cererea pentru monedele tranzactionate ar fi mai scazuta, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa ajunge pe de o parte, sa-si completeze depozitele cumparand valutele care lipsesc, iar pe de alta parte, trebuie sa vanda excesul de valute pe care il are. Si, ca si in cazul altor distribuitori, cand numarul comenzilor ajunge mai mare, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar tranzactioneaza un volum similar de valute foarte populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot specializa pe valute mai putin tranzactionate. In general, o casa de schimb valutar Vatra Dornei se va orienta pe o paritate anume din cauza strategiei comerciale sau din cauza contractelor cu agentii de turism sau companii care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Pentru ca volumul nu este acelasi, si pretul aplicat va fi altul.

In cele din urma, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate varia de la o moneda la alta de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Operatiunile de care puteti beneficia

Solicitarea unor servicii poate ajunge sa fie, totodata, o deosebire in ceea ce priveste diferentele care explica o variatie a tarifelor pe care le va practica o unitate.

Optati pentru a tranzactiona monedele cu un card de credit sau aveti deja banii de care aveti nevoie in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima situatie, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi partial integrate ratelor afisate.

Decizia in ceea ce priveste marimea bancnotelor in care sa vi se dea banii este o caracteristica pentru unele case de schimb valutar, in vreme ce altele ofera doar posibilitatea de a primi bancnote mari, uneori dificil de utilizat. Bancnotele mari sunt mai facil de gestionat si de numarat pentru angajatul de la birou, si este mai simplu sa depoziteze aceeasi valoare in bancnote de dimensiuni mai mari.

Mai mult, este mai convenabil pentru a realiza aprovizionarea (costuri de transport, livrare etc.). Daca i se da clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si acel cost se poate reflecta in tarifele oferite. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor afisa rate usor mai mari decat in cazul celor care ofera bancnote vechi.

Pe scurt, alegerea unui birou de schimb valutar Vatra Dornei o vom face dupa ce raspundem la aceste intrebari:

 1. Va aflati in apropierea multor case de schimb valutar – deoarece cand exista mai multe unitati, pretul este mai competitiv)?
 2. Cautati sa tranzactionati o moneda comuna pentru locul in care sunteti
 3. Urmariti caracteristici speciale pentru tranzactia dumneavoastra?(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?