Aveti nevoie de o casa de schimb valutar in orasul Dvs? Consultati lista de mai jos, acolo sunt disponibile informatii folositoare despre firmele locale din acest domeniu, informatii care sunt menite sa va faca cautarea mai usoara, precum:

 • numele casei de schimb sau al firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook
Pentru a solicita orice fel de informatii legate de astfel de servicii (curs de schimb, posibilitatea negocierii, servicii de transfer etc) va rugam sa va adresati direct firmelor listate pe site, la datele de contact furnizate pentru fiecare.

Case de schimb valutar in Voluntari

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati descrierea firmei Dvs  aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Fara recenzii
0/5

Blvd. Pipera 49, Voluntari

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati descrierea firmei Dvs aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Cele mai frecvent tranzactionate monede la o casa de schimb valutar (inclusiv non stop)

Cele mai frecvent cumparate / vandute denominari la o casa de schimba valutar sunt:

 • Euro (EUR);
 • Dolar (USD);
 • Lira sterlina (GBP);
 • Francul elvetian (CHF).

In functie de zona geografica, si cererea de pe piata, la un exchange office mai pot fi tranzactionate si urmatoarele:

 • Dolar australian (AUD);
 • Dolar canadian (CAD);
 • Yen japonez (JPY);
 • Forint maghiar (HUF);
 • Leva bulgareasca (BGN);
 • Dinar sarbesc (RSD).

 

Cum alegeti o casa de schimb valutar Voluntari potrivita?

Descoperirea unei case de schimb valutar Voluntari potrivite va poate asista sa salvati o suma considerabila. Contrar a ceea ce cred multi oameni, rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta intre doua astfel de locatii. De aceea, este util sa va informati despre ceilalti parametri care va ofera oportunitatea sa selectati cea mai buna unitate pentru dvs.

Amplasamentul

Probabil printre cele mai evidente diferentieri dintre astfel de sedii este pozitionarea acestora. Schimbarea banilor la o casa de schimb valutar pozitionata intr-un aeroport va fi mult mai costisitoare decat cea efectuata la o unitate situata in oras. Acest situatie se intampla din cauza locului in care se situeaza, de cele mai multe ori (de exemplu, chiria in aeroporturi se ridica la valori foarte mari), dar si datorita altor firme din domeniu.

Bineinteles, daca cea mai apropiată locatie la care se poate face schimb valutar este situata la 10-20 km de aeroport, este foarte posibil ca o casa de schimb valutar sa profite de lipsa de posibilitate a persoanelor de a cumpara valuta din alta parte. De asemenea, in situatia in care un singur birou are un acord exclusiv pentru a schimba diferite valute intr-un anume loc (aeroport, centru comercial etc), va fi liber sa-si impuna tarifele dorite.

Cu toate acestea, in cazurile in care mai multe case de schimb valutar sunt pozitionate in aceeasi zona ori pe aceeasi strada, sunt sanse ca ofertele lor sa fie asemanatoare si competitive, cel putin pe valutele principale, si fiecare unitate sa caute o alta modalitate de a iesi in evidenta.

Oferta si cererea de valuta

Exista diferente semnificative intre casele de schimb valutar – unele tranzactioneaza sume diferite pentru fiecare tip de moneda.

Care este motivul? Acest situatie se datoreaza partial volumului valutelor tranzactionate. Daca oferta si cererea pentru fiecare moneda ar fi mai echilibrata, tot ceea ce au vandut unii clienti ar fi cumparat de altii. Din nefericire, nu ne intalnim cu aceasta situatie, iar casa este obligata pe de o parte, sa-si creasca stocurile cumparand unele valute, si mai mult, trebuie sa scape de valutele in exces. Si, ca si in cazul altor distribuitori, atunci cand fluxul de tranzactionare creste, costul unitar scade.

De cele mai multe ori, toate casele de schimb valutar gestioneaza un volum echivalent in cazul valutelor populare precum dolarul, euro, lira sterlina etc., dar se pot orienta pe monede pe care nu le tranzactioneaza foarte multa lume. In general, o casa de schimb valutar Voluntari se va specializa pe o paritate anume datorita planului de afaceri sau din cauza contractelor cu operatori de turism sau companii care vor asigura un flux ridicat de clienti din aceeasi tara. Avand in vedere ca volumul difera, si preturile practicate se vor modifica.

Nu in ultimul rand, pentru aceeasi casa de schimb valutar, costul poate sa difere intre monede de la 2% peste cursul pe care l-am primi la banca pentru o valuta comuna (euro, dolar etc.) pana la 15% peste, pentru monedele care sunt putin tranzactionate.

Serviciile oferite

Solicitarea unor servicii se poate dovedi, totodata, un factor de diferentiere din care poate rezulta o diferenta a preturilor afisate de catre unitate.

Vreti sa achizitionati monedele cu un card de credit sau ati pregatit suma necesara in numerar? Unele unitati ofera posibilitatea de a plati cu cardul bancar, dar la altele vom putea plati doar cu numerar. In prima varianta, comisioanele de tranzactie vor fi debursate in reteaua bancara (aproximativ 2%) si aceste comisioane vor fi incluse partial in rata paritatii.

Alegerea marimii bancnotelor in care sa primiti banii este posibila in unele case de schimb valutar, dar altele va vor oferi doar bancnote mari, care nu sunt acceptate peste tot. Bancnotele mari sunt mai usor de utilizat pentru functionarul de la ghiseu, si este mai simplu sa stocheze aceeasi cantitate in bancnote mari decat mici.

De asemenea, este mai facil din punct de vedere al aprovizionarii (costuri de transport, livrare etc.). Cand i se ofera clientului posibilitatea sa aleaga bancnotele este astfel un serviciu neprofitabil, si cel mai probabil costul de va reflecta in tarifele practicate. In mod similar, casele de schimb valutar care furnizeaza bancnote noi vor practica rate usor mai mari decat cele care furnizeaza bancnote vechi bancnote vechi.

Acestea fiind spuse, selectionarea unui birou de schimb valutar Voluntari trebuie sa se bazeze pe raspunsul primit la aceste intrebari:

 1. Exista in zona mai multe case de schimb valutar – unde cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile afisate sunt mai bune?
 2. Moneda pe care doriti sa o tranzactionati se gaseste usor in locul in care va aflati?
 3. Aveti nevoie de un anumit serviciu(schimb prin card de credit, alegerea bancnotei, garantia de preluare a valutelor)?